štvrtok 7. mája 2009

BEZPEČNOST a spokojnosť zákazníka - naše krédo





Pri nedávnej tragickej parašutistickej nehode bol ako ilustračná fotografia veľmi nešťastne použitý záber tandemového zoskoku. Uvedená nehoda sa stala pri samostatnom zoskoku, ktorý sa nazýva základný výcvik. Keďže dostávame na základe tejto udalosti veľa otázok o bezpečnosti tandemového zoskoku, viedlo ma to k napísaniu tohto blogu.


Spoločnosť Shockjump s.r.o. Vám poskytuje tandemový zoskok s dôrazom na bezpečnosť a spokojnosť zákazníka. Pôsobíme v rámci Slovenského národného aeroklubu, takže na vykonávanie zoskokov je pre nás záväzný predpis V-Para-1. Podľa neho musí tandempilot spĺňať nasledovné podmienky:
· dovŕšiť 23. rok veku
· byť držiteľom kvalifikácie inštruktor minimálne 12 mesiacov
· byť držiteľom platnej licencie „D“
· vykonať minimálne 1000 zoskokov na padáku typu krídlo s ručným otváraním - systémom „padáčik z ruky“

Rovnako musí každé dva roky absolvovať lekársku prehliadku u športového lekára a oprávnenie na vykonávanie tandemových zoskokov mu vydáva examinátor, ktorého na to splnomocňuje výrobca tandemového kompletu. Vykonanie kontrolných výcvikových úloh predkladá examinátor priamo výrobcovi vo forme videozáznamu.
Tandemový komplet sa skladá z dvoch padákov – hlavného a záložného. Hlavný padák balí tandempilot sám, alebo certifikovaný balič hlavných padákov. Balenie záložného padáku môže vykonať iba balič záložných padákov. Balenie záložného padáku trvá okolo päť hodín. Otvorenie záložného padáku je tiež zabezpečené aj automatickým bezpečnostným prístrojom.

Bezpečnosť a spokojnosť zákazníka je našim základným krédom. Dbáme na všetky bezpečnostné predpisy, resp. konáme opatrenia ďaleko za ich rámec, aby sme zvýšili Váš pôžitok z nášho adrenalínového produktu pri splnení najprísnejších bezpečnostných noriem.